main rudan d.o.o. logo
M

Energetika

rudan ikona turizam

Turizam

rudan ikona poduzeće

Rudan d.o.o.

rudan ikona novosti

Novosti

rudan ikona case studies

Case studies

rudan ikona karijera

Karijera

rudan ikona kontakt

Kontakt

Energetika

rudan ikona turizam

Turizam

rudan ikona poduzeće

Rudan d.o.o.

rudan ikona novosti

Novosti

rudan ikona case studies

Case studies

rudan ikona karijera

Karijera

rudan ikona kontakt

Kontakt

Danas svaka tvrtka, bila velika ili mala, mora savjesno voditi brigu o svojim poslovnim troškovima, jer troškovi energenata zauzimaju sve veći udio. Kako bi se što bolje upravljalo poslovanjem, uvodi se energetski menadžment.

ISTAKNUTE PONUDE

Uz sektor energetike, tvrtka 2016. svoje poslovanje širi na sektor turizma te trenutno nudi smještajne kapacitete u različitim morskim i kontinentalnim destinacijama. Posvećena kontinuiranom unapređenju, tvrtka značajno ulaže u vlastite objekte kako bi povećala njihovu vrijednost i postigla visoku energetsku efikasnost.


Otvorene pozicije

Otkrijte trenutačne otvorene pozicije ili nam svejedno pošaljite životopis ako želite doprinijeti našem poslovanju

Saznajte više

Zanima te karijera u Rudanu?

Tvoja karijera u Rudanu može započeti već na studentskoj bazi. Svakako nam se javi ako imaš interes raditi kod nas

Saznajte više

Kako je raditi u Rudanu?

Ako razmišljaš o karijeri u Rudanu ove informacije i iskustva približiti će ti princip, kulturu i način rada unutar poduzeća

Saznajte više

Rudan Team

Saznajte više o misiji i viziji poduzeća kao i odjelima i principu rada na temelju kojeg temeljimo poslovanje

Saznajte više

Poslovnice u Hrvatskoj

Otkrijte gdje se nalaze naše poslovnice, sjedište i turistički objekti na području Republike Hrvatske. Posjetite nas!

Saznajte više

Rudan zgrada

Zgrada sjedišta poduzeća Rudan ističe se kao jedinstven tehnološki objekt energetske učinkovitosti

Saznajte više

Fotonaponski projekti

Istražite zgotovljene projekte na bazi implementacije fotonaponskih instalacija koji su pozitivno doprinjeli poslovanjima klijenata

Saznajte više

Energetska učinkovitost

Ovi projekti ističu se analizom postojećeg stanja partnera i klijenata i poduzimanja tehnoloških rješenja za bolju učinkovitost rada

Saznajte više

Sustav za gospodarenje energijom

Uspješno provedeni projekti koji su kao glavni zadatak imali stvaranje funkcionalnog sustava za gospodarenje energijom

Saznajte više

Energetika

Za sva pitanja vezana uz sektor energetike

Pošaljite upit

Turizam

Za sva pitanja vezana uz sektor turizam

Pošaljite upit

Energo Monitor

Za pitanja vezana uz Energo Monitor sustav

Pošaljite upit

Aquacontrol

Za sva pitanja u vezi Aquacontrol sustava

Pošaljite upit

Select language: English

rudan ikona aquacontrol

Aquacontrol login

rudan ikona energo monitor

Energo Monitor login

}

Period izvođenja: studeni 2016. - srpanj 2017.

Klijent

Cedevita d.o.o.

Cedevita d.o.o. renomirani je hrvatski proizvođač najpoznatijih i najdugovječnijih domaćih proizvoda. Briga za potrošače i održivi razvoj potvrđena je kroz sustave ISO9001 za upravljanje kvalitetom, ISO14001 za upravljanje okolišem i ISO50001 za sustavno upravljanje energijom.

Preuzmi prezentaciju

Izazov

Nadzor potrošnje vode

Imati potrošnju vode i energije pod nadzorom prvi je korak u održivom razvoju svake moderne tvrtke. Uzimajući u obzir svakogodišnje zahtjeve za povećanjem proizvodnje, u Cedeviti je postalo neizbježno pratiti potrošnju vode i energije na jedinicu proizvoda i analizirati ovisnost između tih dviju varijabli.

Rješenja

Korištene tehnologije

Cedevita je 2011. godine započela suradnju s tvrtkom Rudan na projektu daljinskog nadzora i uštede vode. Suradnja koja je donijela rezultate je 2015. godine proširena na daljinski nadzor potrošnje svih energenata.

Nadgradnjom sustava za daljinsko očitanje analitičkim rješenjem Energo Monitor, Cedevita je dobila mogućnost objedinjenog i analitičkog pogleda na potrošnju vode, električne energije, tlaka komprimiranog zraka i protoka pare. Pored praćenja potrošnje vode i energije, sustavom Energo Monitor prate se i ključni pokazatelji energetske učinkovitosti.

Cedevita je imala specifične zahtjeve za prikaz podataka u Energo Monitoru i svim zahtjevima je Rudan izašao u susret, prilagodivši Energo Monitor upravo tim korisničkim specifičnostima.

Rezultati

Gubitak vode 100% otklonjen

Uzevši u obzir referentnu godinu 2012. gubitak vode je u potpunosti otklonjen. Energo Monitor i Aquacontrol nezaobilazni su alati u održavanju tog stanja. Imajući potrošnju svih energenata pod kontrolom, tehničko osoblje Cedevite dobilo je mogućnost alarmiranja u slučaju incidentnih situacija. U slučaju incidenta na elektro napajanju, koje se može dogoditi izvan radnog vremena, tehničko osoblje dobija pravovremenu informaciju koja im omogućuje pravovremenu intervenciju, kako ne bi došlo do ispada u proizvodnim aktivnostima.

Praćenjem tlaka komprimiranog zraka u realnom vremenu (minutna očitanja), tehničko osoblje dobilo je alat kojim je na osnovu pravovremene informacije moguće otkriti kvar koji može imati veliki utjecaj na proizvodne aktivnosti i prouzročiti dodatne troškove.Na osnovu alarma, tehničko osoblje može pravovremeno poduzeti akcije za rješavanje problema.

OB Šibenik

OB Šibenik

Opća bolnica Šibensko-kninske županije otvorena je 1883. godine, radilo se tada o modernoj bolnici paviljonskog tipa. Zgrada Poliklinike zadnja je dograđena 1982. godine, te nakon toga bolnica nije bila opsežnije obnavljana.

read more
KBC Split – Firule

KBC Split – Firule

Energetska obnova Kliničkog bolničkog centra Firule u Splitu je podrazumijevala energetske mjere na gotovo svim dijelovima bolnice. Uz to, bilo je potrebno zamijeniti kompletnu opremu u bolničkoj praonici.

read more